Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Vásárlási tudnivalók
Általános szerződési feltételek
Általános Szerződési Feltételek

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSzF) Eckrich Zsolt egyéni vállalkozó, mint Szolgáltató és a Szolgáltató által a www.naturebrand.hu weboldalon keresztül nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Felhasználó jogait és kötelezettségeit tartalmazza. Az ÁSzF minden jogügyletre és szolgáltatásra vonatkozik, függetlenül attól, hogy annak teljesítése Szolgáltató vagy megbízottja által történik.

Szolgáltató adatai

Név: Eckrich Zsolt Vilmos egyéni vállalkozó

Székhely cím: 1214 Budapest, Erdősor utca 103.

Telefonszám: +36202395523

E-mail cím: naturebrandshop@gmail.com

Vásárlás menete

A  www.naturebrand.hu oldalon elektronikus megrendelés formájában leadott vásárlás lehetséges.

A vásárláshoz regisztráció szükséges, melynek alapvető célja, hogy Felhasználó számlázási és szállítási adatait Szolgáltató pontosan adminisztrálva megkapja és azokat a pontos megrendelés teljesítéshez felhasználja.

A megrendelés lemondható, törölhető írásos úton, a naturebrandshop@gmail.com e-mail-re küldött elektronikus levéllel, hivatkozással a rendelés kódjára, és a Felhasználó további adataira.

A webshopon történő megrendelést (esetleg annak lemondását is) Szolgáltató minden esetben e-mail-ben visszaigazolja. A webshopon kereszül leadott megrendelések adatait Szolgáltató a webáruházban illetve levelező rendszerében tárolja.

Regisztráció

A regisztráció során megadott adatokért a Felhasználó tartozik felelősséggel. A Felhasználó vállalja, hogy a megadott adokban bekövetkező változásokról Szolgáltatót időben értesíti, valamint hogy a megadott adatok hiánytalanok és a valóságnak megfelelnek. Téves adatok megadásából származó hibáért Szolgáltató nem felel. 

Termékkínálat

A weboldalon található termékek (Kínálat) elérhetősége minden esetben fel van tűntetve - a termékek státusza az alábbi lehet:

 • Raktáron - általában megrendelést követő munkanapon Szolgáltató által feladásra kerül.
 • Készlethiány esetében a termék sajnos nem rendelhető.
 • Rendelhető - külső raktárról általában néhány nap átfutással elérhető a termék.

Szolgáltató a mindenkori árváltoztatás jogát fenntarja!

Megrendelés

Szolgáltató törekszik arra, hogy a weboldalon megrendelhető termékek képei azonosak legyenek a megrendelt termékkel. Kisebb eltérések azonban előfordulhatnak. Ezek a termék felhasználását nem befolyásolják. A termékekért fizetendő ár, a honlapon feltűntetett ár, mely az Általános Forgalmi Adót nem tartalmazza, mivel Szolgáltató Alanyi Áfa Mentes körbe tartozik. (A megvásárolt árukat tartalmazó számlának így ÁFA tartalma nincsen, visszaigényelni ÁFÁ-t ez alapján nem lehetséges.) A termékek ára magyar Forintban van feltűntetve. A megrendelésért fizetendő ár a termék árából és a szállítási díjból tevődik össze. A szállítási díj függ a szállítási és fizetési módtól is. Preferált fizetési mód az előre utalás illetve az online bankártyás fizetés. Lehetőség van utánvétes fizetésre is.

Fizetési mód, szállítás, átvétel

A termékek megrendelésekor kiválasztandó a fizetés és a szállítás módja, melyek a szállítás menüben megtekinthetők.

Személyes átvételre nincsen lehetőség.

Az előrefizetés online bankkártyás fizetéssel lehetséges. Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg.

A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

Ha a Barion online bankkártyás fizetés technikai okokból (pl. rendszerkimaradás, vagy a kettős hitelesítés hiánya miatti meghiúsulás) nem teljesül, Felhasználó az e-mail visszaigazolásban kapott bankszámlaszámra banki átutalással teljesítheti a megrendelés kifizetését.

Amennyiben nem teljesül sem a Barion online bankkártyás fizetés, sem az átutalás, és egyéb visszajelzés sem érkezik Felhasználótól, Szolgáltató törli a megrendelést.

Megrendelések visszaigazolása

A megrendelésről Felhasználó automatikus "nem visszaigazolt" visszaigazolást kap. Ha szolgáltató mindent rendben talál, "visszaigazolt" megrendelés visszaigazolást küld vagy - szükség esetén - "felfüggesztett" státuszba helyezi a megrendelést és további információt kér be Felhasználótól a rendelés pontos teljesítése érdekében.  A megrendelt termékek kézbesítésének elindításakor a megrendelések státusza "teljesített"-re változik.

Elállás joga

Hivatkozva az interneten történtő vásárlásokra vonatkozó magyar törvényben meghatározott keretekre, Felhasználó a megrendelt áru készhezvételétől számított 14 munkanapon belül élhet az elállás jogával.

Felhasználó elállása esetén köteles a megrendelt terméket indokolatlan késedelem nélkül a Szolgáltató székhely címére visszajuttatni.

Elállás esetén Szolgáltató 14 munkanapon belül Barionon keresztül vagy banki átutalással visszatéríti Felhasználó által megrendeléskor fizetett összeget.

A termék visszaküldésének költsége a Felhasználót terheli.

Át nem vett csomagok újraküldése

Az át nem vett csomagok újraküldésének díjai: az újraküldött csomag szállítási díja plusz újraküldési felár díja, melyeket Felhasználó banki átutalással köteles Szolgáltató részére megküldeni az újraküldést megelőzően.

Kellékszavatosság

Szolgáltató a vásárláskor a termékben már meglévő hibákért kellékszavatossági felelősséggel tartozik. Szolgáltató lehetőséget biztosít Felhasználónak a termék cseréjére, vagy amennyiben ez nem lehetséges, akkor a vételár és a szállítási költség visszatérítésére. 

Online vitarendezés

Ha az online vásárlás során probléma merült fel, és a vitát nem tudja rendezni a Szolgáltatóval, panaszát a következő platformon keresztül egy jóváhagyott vitarendezési testület elé terjesztheti: Online Vitarendezés.

Adatkezelési tájékoztató
A szabályzat célja

A jelen szabályzat célja, hogy rögzítse a www.naturebrand.hu (továbbiakban: Webáruház) üzemeltetője, Eckrich Zsolt egyéni vállalkozó (továbbiakban: Szolgáltató) által e honlapon és webáruházban alkalmazott adatvédelmi és adatkezelési elveket, hiszen a működés során a honlapra látogatók, a honlapon regisztrálók, a webáruházban rendelők (továbbiakban együttes néven: Felhasználók) adatait kezeli, a megrendelés teljesítéséhez szükséges adatokat csomagküldő tevékenysége során, valamint a számlázás rendjének betartása végett harmadik félnek továbbítja. 

Az adatkezelés célja

Az adatkezelés célja a Webáruházban elérhető termékek Felhasználói igények szerinti csomagküldése.

Az adatkezeléshez történő hozzájárulás megvalósulása

A Felhasználók a Webáruházba történő regisztrációval, adataik megadásával hozzájárulnak, hogy azokat a Szolgáltató az alábbiakban foglaltak szerint megkapja, kezelje, felhasználja, harmadik félnek kizárólag csomagküldés és számlázás céljából átadja.

Felhasználó adatait az alábbi szolgáltatók kezelhetik:

 • Foxpost Zrt. (csomagküldés céljából)
 • Magyar Posta Zrt. (MPL - csomagküldés céljából)
 • Packeta Hungary Kft. (csomagküldés céljából)
 • Billingo Technologies Zrt. (számlázás céljából)
 • Unas Online Kft. (webshop szolgáltató)
 • Árukereső (Online Comparison Shopping Kft.)
 • Olcsóbbat (ReachRise Digital Zrt.)
 • Barion (online fizetési szolgáltató)
 • Google
 • Facebook (Meta)
 • Instagram (Meta)
 • Pinterest

Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

Az adatkezelés időtartama

A regisztráció során megadott személyes adatok és további nem kötelező adatok kezelése a Felhasználó általi adatközléssel kezdődik és kérelemre történő törlésig tart. 

A Szolgáltató mint adatkezelő megnevezése

Név: Eckrich Zsolt egyéni vállalkozó

Székhely: 1214 Budapest, Erdősor utca 103.

Telefonszám: +36202395523

E-mail cím: info@naturebrand.hu

A kezelt személyes adatok köre

A Szolgáltató minden tekintetben tiszteletben tartja a vele kapcsolatba kerülő Felhasználók személyes adatait.

A regisztráció során a Felhasználónak meg kell adnia a következő személyes adatokat:

 • Felhasználónév
 • Saját e-mail cím
 • Jelszó
 • Számlázási név és cím (számlázási név, irányítószám, település, utcanév, házszám, céges vásárlás esetén esetleg adószám)
 • Szállítási cím (szállítási név, esetleg intézmény neve, irányítószám, település, utacanév, házszám)
 • Saját mobiltelefonszám
A megrendelések során történő adatkezelés

A megrendelések pontos rögzítéséhez, a számlák elkészítéséhez, a szállítás megszervezéséhez a Szolgáltató rögzíti a Felhasználó személyes adatait és a megrendelésére vonatkozó termék és szállítási szolgáltatáshoz kapcsolódó adatokat.

A csomagküldés során külső szolgáltatóknak az alábbi adatokat szükséges megadni a teljesítés pontos és korszerű megszervezééhez: 

 • Név
 • Szállítási cím (szállítási név, irányítószám, település, utcanév, házszám)
 • Saját e-mail cím
 • Saját mobiltelefonszám.
Kapcsolattartás során történő adatkezelés

A megrendelések visszaigazolása a Szolgáltató honlapján keresztül történik. A Szolgáltató lehetőséget biztosít továbbá e-mail-es és szükség esetén telefonos kapcsolattartásra is. A telefonbeszélgetések nem kerülnek rögzítésre. Az e-mail-ek kizárólag a Szolgáltató által fenntartott e-mail postafiókban kerülnek tárolásra, harmadik félnek kiadásra nem kerülnek.

Teljesítést követően történő adatkezelés

A megrendelés "teljesített" státuszt kap, amikor Szolgáltató azt átadja a szállítást végző partnereinek.

A teljesítést követően néhány napon belül a Felhasználó e-mail üzenetet kap, amelyben Szolgáltató visszajelzést kér tőle a webáruház rendszerén keresztül a megrendelés egészére és a megrendelt termékekre vonatkozóan.

Ez az üzenet nem minősül marketing célű üzenetnek, a vásárlói élmény folyamatos magas szinten tartását szolgálja, segíti Szolgáltató működését.

Szolgáltató részt vesz az Árukereső Megbízató Bolt programjában, aminek szintén része, hogy az Árukereső rendszere Felhasználónak e-mail üzeneten keresztül véleményét kéri a webáruházban történt vásárlásról és a vásárolt termékről.

Közösségi média felületén történő követés

További termékismertetés, hírdetésmegjelenítés céljából Szolgáltató jelen van a közösségi média egyes felületein. Amennyiben Felhasználó hozzájárul illetve nyilvános az adatlapja, Szolgáltató "követheti" Felhasználó profiloldalát.

Cookie-k

A weboldal látogatása során a Szolgáltató egy vagy több cookie-t (karaktersorozatot tartalmazó fájlokat) küld a Felhasználó számítógépére, amelyek révén a Felhasználó számítógépének böngészője egyedileg azonosítható lesz. Az alkalmazott cookie-k a Google által biztosítottak, és felhasználásuk a Google Adwords rendszerén keresztül történik a következők szerint:

Ezeknek a cookie-knak a segítségével tárolják külső szolgáltatók, közöttük a Google is, ha a Felhasználó korábban már járt a Szolgáltató weboldalán, és ez alapján hírdetéseket jelenítenek meg a Felhasználó részére különböző webhelyeken. A Felhasználó a Google hírdetések kikapcsolására szolgáló oldalon tilthatja le a cookie-kat. A letiltást követően a Felhasználó számára nem fog megjelenni személyre szabott ajánlat a Szolgáltatótól.

A Szolgáltató honlapjának látogatottsági és más webanalitikai adatainak mérését a Google Analytics biztosítja.

Vásárlási tudnivalók
készletről
Budapesti székhellyel rendelkező webáruházunkból, az azonnali készletről elérhető termékeket magyarországi raktárról, magyarországi címekre szállítjuk az alábbiak
szerint.
áraink
Áraink bruttó, fizetendő árak, 27% ÁFÁ-t tartalmaznak (kivéve könyvek 5%-os ÁFÁ-val).
csomag feladás
A csomagokat általában megrendelést követő munkanapon indítjuk útnak.

A csomag általunk történő feladása és annak visszaigazolása nem egyezik meg a futárszolgálat által történő feldolgozással. A csomagfeladásról, várható kézbesítésről
a futárszolgálat általi feldolgozást követően érkezik értesítő a vásárló számára. Ekkor látható a csomag nyomonkövetési adataiban is a státuszmódosítás.
kézbesítési idők
Foxpost csomagautomatába általában 2-3 munkanap alatt érkezik meg a csomag a megrendelés feladását követően.

A csomagautomatába történő megérkezésétől számított 3 nap áll rendelkezésre a csomag átvételére.

MPL házhozszállítás esetén általában feladást követő munkanapon kézbesítésre kerül a csomag.

Ünnepi vagy promóciós időszakokban a szállítási határidők hosszabbak lehetnek!

Időgaranciát nem vállalunk!

Adott napra történő szállítást nem vállalunk!
termékvisszaküldés, visszatérítés
Foxpost csomagautomatába történt szállítás esetén az automatánál vissza is lehet küldeni a csomagot. A monitoron kiválasztva a csomagküldést, a visszaküldést,
megadva a korábbi nyitókódot. A visszaküldés díja a visszaküldőt terheli.

MPL csomagszállítás esetén postai úton vagy más futárszolgálat által várjuk vissza a küldeményt. A visszaküldés díja a visszaküldőt terheli.

A visszatérítés a csomag visszaérkezését követően bankkártyára illetve banki átutalással történik.
Bankkártyás fizetés esetén a kifizetéskor megadott adatok alapján.
Utánvét esetén kérjük elküldeni a bankszámlaszámot a visszautaláshoz az info@naturebrand.hu címre.

Utánvéttel visszaküldött csomagot nem veszünk át!