Naturebrand Blog

Tippek, hogy környezettudatosabban kezdj el élni

Tippek, hogy környezettudatosabban kezdj el élni

A teljesség igénye nélkül ötletek, megoldások arra, hogyan kezdj el "fájdalommentesen" áttérni a "zöldebb útra". Ezek csak kezdeti könnyű lépések, segíthetnek a gondolkodásmód változásában, ötletet adhatnak további változtatási lehetőségre a saját életedben.

A fém szívószál lassan szitokszóvá válik, hiszen sokan azzal érvelnek, minek is szívószálat használni. Sőt, hogy a fém szívószál veszélyes, mert túl kemény és balesethez vezethet...

Ugyanakkor egy olyan használati tárgy, ami nagyon jól tükrözi, hogyan lehetne kiváltani az egyszer használatos, műanyag, eldobható, szemetet illetve hulladékot növelő változatát egy tartós evőeszközre.

Kínálatunkban találsz tartós szívószálakat itt:

https://naturebrand.hu/Szivoszal

Vajon miért vesszük természetesnek, hogy a gyorsétteremben műanyag evőeszközöket kapunk, amiket utána eldobunk?

Néhány éve illetve évtizede ilyenek még nem is léteztek, most pedig már azt sem tudjuk elképzelni, hogyan lehetne meglenni nélkülük?

Nem furcsa ez? Fogj otthonról egy kést egy villát és egy kanalat a konyhai fiókodból, és tedd a táskádba. Amikor ebédelni mész egy olyan helyre, ahol adnának eldobandó evőeszközöket, használd a sajátod!

Kínálatunkban találsz utazó evőeszközöket itt:

https://naturebrand.hu/Evoeszkoz

Vajon micsoda hatalmas mennyiségű szeméttel lenne kevesebb, ha mindenki így tenne?!

Erre is lehet mondani, hogy nem változtatna meg semmit? Minek is ezt csinálni, már úgyis belefulladunk a sok szemétbe?

Nem tudjuk egyénileg a világot megváltani, de a saját szokásainkon változtathatunk. Mindenkinek csupán ennyit kellene tennie, mégsem hajlandóak rá nagyon sokan, mert azt hiszik, hogy nem számítanak... Nem számít, amit csak ők tesznek. De hát az egész társadalmunk belőlünk, csak belőlük áll össze!

Vagy egy másik mindennapi használati eszköz a nejlon zacskó, bevásárló zacskó. Mi lenne, ha holnaptól nem vennél vagy vennél el többé ilyesmit a péksüteményekhez, a zöldségekhez, gyümölcsökhöz? Ha vinnél magaddal hálós zsákokat, és bevásárlótáskát?

Nézd meg, milyen lehetőségek érhetőek el nálunk bevásárló zsákokból, táskákból:

https://naturebrand.hu/Bevasarlo-zsak

https://naturebrand.hu/Bevasarlo-taska-valltaska

Nehéz megoldanod a szelektív hulladékgyűjtést? Nincs elég helyed, három külön szemetesnek? Vagy csak szeretnél egy kis hangsúlyt adni a hulladékok külön gyűjtésének irodádban, már az óvodában vagy az iskolában vagy valamilyen szakkörön? Olyan szemetesre van szükséged, ami könnyen áthelyezhető, szállítható helyszínek között?

2024-től amúgy is újra betétdíjasok lesznek az üvegek, pet palackok, fém dobozos csomagolások, amiknek további gyűjtőhely kell otthon és a munkahelyen is.

Használj praktikus szelektív hulladékgyűjtő zsákokat:

https://naturebrand.hu/shop_search.php?search=szelekt%C3%ADv

Használj kulacsot, termoszt, üveg palackot - szokj le az üditőkről, energiaitalról, kis kiszereléses italokról.

Hátizsákodra, táskádva rögzítve bárhová vihetsz magaddal fél liter vizet. Ha elfogy, könnyedén újratöltheted csapvízzel, szűrt vízzel. Pénzt spórolhatsz, ha nem veszel úton, útfélen üditőt, más italokat, és még hidratáltabb is leszel.

Ha kávés vagy teás vagy, készítsd el otthon, és vidd magaddal egy termobögrében a sétádra, játszótérre, autós útra. A dupla falú változatok egész jól megőrzik az ital meleg vagy hideg hőmérsékletét.

Válassz kulacsot, termoszt, termobögrét:

https://naturebrand.hu/Kulacs-thermo-bogre-termosz

Más termékek csomagolását újrahasználhatod.

Ahelyett, hogy külön szemetes zsákokat vásárolsz, használhatod a különféle nejon vagy papírzacskókat is szemeted, hulladékod tárolására. Adj még egy feladatot a zacskóknak, mielőtt kidobnád azokat!

Folytatjuk...