Naturebrand Blog

Te magad légy a változás!

Te magad légy a változás!
Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban! - Mahatma Gandhi szavait sokszor idézzük.
 
Sokan attól tartanak, hogy ők egy személyben, ugyan már, miért tudnának bármit megváltoztatni...?
 
De mi mást tudnánk tenni?
 
Éppen, hogy ez a dolgunk, hogy magunkra figyeljünk, magunkkal foglalkozzunk, mi változzunk!
Óriási változásokat szeretnénk elérni, de a napi kis feladatokban semmit nem teszünk értük? Akkor ne is reméljük a változást!
A majd holnap, majd jövő hónapban, majd ha lesz pénzem, majd ha lesz időm... ezek mind-mind kifogások!
Legyen a kifogásod az okod, amiért valamit éppen, hogy elkezdesz csinálni (vagy éppen abbahagysz)!
Ma! Most!
 
Egészségesebb életmódot szeretnél? Kezd el ma enni a salátát!
Sportolnod kellene? Menj ma le kocogni vagy legalább sétálni!
Környezettudatosabban akarsz élni? Vásárolj ma csomagolásmentes boltban vagy legalább vigyél magaddal szatyrokat bevásárláshoz, hogy ne vegyél többet nejlonzacskót!

Kis dolgok nagy különbséget hoznak!

Amikor elkezdtünk odafigyelni a mindennapok során keletkező szemétre, hulladékra, szembesültünk vele, mennyi csomagolóanyagot, nejlonzacskót dobunk ki nap, mint nap. Szerettük volna ezt a mennyiséget csökkenteni. Tudtuk, hogy a drasztikus módszerek esetleg elvehetik az ember kedvét a változástól, változtatástól, ezért kicsiben kezdtük.

Azóta is ezt tanácsoljuk Nektek, Nature Brand Blog olvasóknak, Nature Brand követőknek, vásárlóknak: kezdjétek kicsiben, kis lépésekkel, és hamar kialakulnak zöldebb szokásaitok a háztartásban, a vásárlásban.

Tippek a tudatosabb vásárláshoz:

1. tipp: mondj nemet a zacskókra!
Kérsz zacskót a vásárláshoz? Köszönöm nem, hoztam magammal! Máris egy zacskóval kevesebb. De hát ezt a zacskót - legyen az papír vagy műanyag - már úgyis legyártották! Igen, de ha sokan, egyre többször nem kérünk a kasszánál ilyen táskákat, akkor a boltban több marad, és a cég beszerzése egyre ritkábban kell majd utánrendeljen! Ha mégis elfogadod, mert szükséged van rá, vagy mert imádod az adott márkát, és büszkén hordod táskájukat, használd sokszor, minél tovább!

Tipp: vigyél magaddal bevásárlótáskát- a Nature Brand kínálatában számos változat közül választhatsz.
 
2. tipp: vidd magaddal bevásárló zsákjaidat!
Hetente többször is járunk bevásárolni napi élelmiszereket, friss árukat. Nagyon sokan minden egyes nem becsomagolt tételt külön nejlonzacskóba tesznek még mindig, amit hazaérve általában azonnal ki is dobnak. Ehelyett gondold végig, mit érdemes bezacskózni: a zöldséget és a gyümölcsöt úgyis megmosod fogyasztás előtt! Minek tennél néhány banánt egy külön zacskóba? Vagy, ha mégis, vidd magaddal saját bevásárlózsákjaidat!
Péksütemények? Újabb nejlonzacskók, vagy jobb (?) esetben papírzacskók. Vidd magaddal inkább sajátjaidat!
Örömteli érzés lesz otthon, amikor elpakolod a sok-sok vásárolt holmit, és nem dobsz ki a szemetesbe semmit, mert csak újrahasználható zsákokba pakoltál!

Tipp: vidd magaddal saját hálós bevásárlózsákjaidat, vászonzsákjaidat!
 
3. tipp: a kávézóba, büfébe vidd magaddal saját thermobögrédet!
Ha olyan munkahelyen dolgozol, ahol van büfé, kávézó, és rendszeresen látogatod is, és nincs időd helyben fogyasztani, akkor lehetőleg kerüld el, hogy eldobható papírpohárba kapd a kávédat, teádat. Ha az, aki kiszolgál, partner benne, kérd italodat saját bögrédbe!

Tipp: vidd magaddal saját bögrédet. Praktikus thermobögréket, kulacsokat, termoszokat találhatsz kínálatunkban.