Bevásárlózsák, bevásárló szatyor, hálós szütyő, öko zsák, textil zacskó, cekker, shopping bag, glocery bag, net shopping, hálós bevásárló zsák... ráadásul pamut, poliészter - textil, műanyag...
 
Mire jók ezek egyáltalán, miért egyre nagyobb divat, melyiket válasszam? Hol lehet ilyet venni? Hogyan lehet csinálni? Mennyibe kerül? Hány darabra és milyen méretűre van szükségem?
 
 
Megosztom Veled egy számunkra átlagosnak mondható bevásárlás zsákokra vonatkozó folyamatát:
 
Van zsákfelelős, akinek feladata, hogy minden bevásárláshoz hozza magával a kellő mennyiségű zsákot, szatyrot, táskát. Amióta így járunk bevásárolni teljesen elhagytuk a csupán egyszeri szállításra használt nejlonzacskók, műanyag szatyrok használatát. Vagyis hazaérkezve és a helyére téve a vásárolt dolgokat nem kerül semmi a szemétbe!
 
Belépve a közértbe / supermarketbe / hypermarketbe / diszkontba / piacra irány a gyümölcsös és zöldséges pult illetve a péksüteményes terület.
 
Számoljunk: néhány szénhidrátcsökkentett bagett (1), néhány pogácsa (2), egy-két cipó, vekni, kenyér (3), paradicsom (4), édesburgonya (5), alma (6), citrom (7), uborka (8)... és kinek mi, ízlés, pénztárca, vitaminszükséglet szerint.
 
A paprikát, banánt, sütőtököt már nem is tesszük semmibe. Ha ezeket is beleszámoljuk, könnyedén tartunk egy tucat, azaz 12 db hálós bevásárló zsáknál. Ehhez a 3 darabos RPET szettünket ajánljuk.
 
A műanyag, poliészterből készült zsákok előnye, hogy elég átlátszóak, így a kasszás könnyen látja mi van bennük - ez olyan üzletekben fontos leginkább, ahol a fizetéskor történik a mérlegelés, és az aszerinti fizetés.
 
Pamut bevásárlózsákokat is használhatunk bevásárlások során. Ehhez az 5 darabos készletet ajánljuk.
 
Mandulához, pisztáciához, egyéb magvakhoz, amiket kimérős, adagolós tartókból lehet beszerezni, ajánljuk a teli vászonzsákokat különböző méretben.
Hosszú bagettekhez pedig a hosszú vászon zsákot.
 
A különböző magokat, vagy kisebb péksüteményeket, például pogácsát, túróstáskát vehetjük illetve szállíthatjuk kis vászon zsákban.
 
Nagyobb péksütemények, veknik, kenyerek számára a közepes és a nagy vászon zsákok is befoghatók.
 
A zsákoknak számos alternatív felhasználási lehetőségei vannak még, amiknek csak a fantázia szabhat határt. Mi most a bevásárlásnál használhatóságukra koncentráltunk.